22.10.2013

Nalan sterilisaatio, ensimmäiset päivät

Maanantaina 21.10 veimme heti aamusta Nalan eläinlääkäri Jaakko Rasille steriloitavaksi. Nala taisteli kauan nukkumista vastaan ja sai uuden satsin nukutusainetta noin puolen tunnin taistelun jälkeen. Senkin jälkeen taistelu jatkui, mutta noin viiden minuutin kuluttua oli pakko antaa periksi. Nukutusaineita vastaan taistelu on ilmeisesti aika tyypillistä kääpiöpinsereille.

Haimme Nalan kotiin iltapäivällä. Leikkaukselle tuli hintaa vain 261€ (sisältäen lääkkeet). Eräältä toiselta yksityiseltä eläinlääkäriltä hinnaksi sanottiin 480€. Aika huimia hintaeroja ja aika huima hinta tuossa toisessa 6,3kg painavalle koiralle...

 Leikkaus oli mennyt hyvin. Nala oli lääkkeistä ja nukutuksesta ihan tokkurainen ja ei oikein pysynyt vielä jaloillaan. Koko ilta meni kotona samaan malliin. Parit pissat sentään tuli, kun kannettiin Nala ulos. Ei suostunut juomaan itse vettä, joten annoin ruiskulla hyvin varovasti ja tosi pieniä määriä hiukan suun kostuketta.

Nala nukkuu lääkehöyryjään pois lämpimän viltin alla.


Tänä aamuna vastassa oli jo hiukan pirteämpi koira. Ruoka maistui, mutta vettä Nala ei edelleenkään oikein juonut joten laitoin sitä ruuan sekaan reilusti. Samalla meni Loxicom särkylääkettä ohjeen mukaan. Ulkona tuli molemmat asiat hienosti, joten vatsan toiminnasta ei tarvi olla enää huolissaan.

 Saimme Nalalle lainaan vauvojen bodyn, joten kauluria ei tarvitse ainakaan toistaiseksi käyttää ellei Nala sitten onnistu saamaan bodya pois päältään. Edelleen Nala on tosi väsynyt ja varmasti on vielä kipujakin. Kai se tästä vielä iloksi muuttuu.

Nipsu ja Muru antavat Nalan olla hienosti rauhassa, joten Nalaa ei ole tarvinut eristää. Nipsu on selkeästi huolissaan siskostaan, kun Muru sen sijaan on ollut välillä niskavillat pystyssä ihmetellessään Nalaa. Täytyy toivoa, ettei Nalan sterilointi saa Murua aloittamaan kukkoilua Nalalla ja yrittämään viedä Kuningattaren paikkaa.

Väsynyt potilas.


Leikkaushaavan päällä on vielä lappu, joka otetaan huomenna pois. Toivotaan, että haava on alkanut parantumaan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti