9.11.2018

Nipsu 8.5.2009 - 6.11.2018


Pitkästä aikaa päivitystä ja surullisia uutisia. Jouduimme tekemään raskaan päätöksen tiistaina, kun Nipsun munuaiset pettivät. 

Reilu pari viikkoa sitten Nipsulta jouduttiin poistamaan toinen silmä. Silmään tuli keväällä haava ja silmä tulehtui sen jälkeen. Tulehdus ei mennyt ohi millään ja loppujen lopuksi silmä alkoi surkastumaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi silmänpoisto. Leikkaus itsessään meni hyvin ja haavakin parani hienosti.


Tötteröpää reippaana <3


Tikit poistettiin 10 päivän päästä, mutta Nipsu tuntui väsyneeltä. Ei tullut muuta mieleen kuin että väsymys johtuu isosta leikkauksesta ja menee oma aikansa kun siitä palautuu. Nipsu söi, joi ja leikkikin aina välillä. Kunnes sitten tällä viikolla maanantain ja tiistain välisenä yönä Nipsu alkoi oksentelemaan. Samassa yhteydessä meni mahakin aivan sekaisin. Heti tiistaiaamuna vein Nipsun tutulle eläinlääkärille, joka on hoitanut Nipsua sokeutumisesta lähtien. Verikokeista selvisi, että munuaiset olivat pettäneet. Uutinen oli aika shokki, kun Nipsulla ei ole ikinä ollut ongelmia munuaisten kanssa. Viime vuosina maksa-arvotkin ovat olleet normaalit.

Nipsu jäi eläinlääkäriin tiputukseen ja sai lääkkeitä. Muutama tunti asiaa sulateltiin ja tultiin siihen tulokseen, ettei haluta pitkittää tätä yhtään. Pienellä koiralla on ollut jo sokeutumisessa ihan tarpeeksi, ei haluta enää mitään muuta ylimääräistä Nipsulle. Päätös oli todella kamala ja otti kyllä koville. Seuraavana yönä en nukkunut juuri yhtään. Nipsun kannalta oikea päätös, mutta sattuu silti kovasti.

Hei hei Risto Reipas! Ikävä on iso <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti