10.4.2015

Voihan maksa-arvot!

Nipsu on käynyt alkuvuoden aikana jo useammassa maksa-kontrollissa ja edelleen yksi arvoista on koholla. Alt-arvon maksimi on 118 ja Nipsulla se on 214.  Alkuvuodesta se oli 226, joten hiukan se on laskenut. Silloin kun kortisonikuuri oli päällä, niin kyseinen arvo oli 764... Alaspäin siis on tultu, muttei tarpeeksi. Lääkäri alkoi viimeksi ehdottelemaan jo koepalaa, mutta mielestäni se on vielä hätävarjelun liioittelua. Nipsu ei oirehdi maksa-arvoja mitenkään; se syö ja juo normaalista, eikä ole erityisen väsynyt. Se laihtui ruokaa vähentämällä normaalimittoihin joten sekään ei liity mitenkään maksaan. Ennen kortisonikuuria Nipsun maksa-arvot olivat täysin normaalit.

 Nyt kokeillaan Samylin-nimistä maksaa suojaavaa ravintolisää kahden kuukauden ajan ja mennään sen jälkeen taas kontrolliin. Ei ole tuokaan halpaa huvia, kun ei mene edes vakuutukseen (on ravintolisä, ei lääke). Kuukausi maksaa reilu 70€, mutta täytyyhän sitä kokeilla jos se auttaisi. Lisäksi Nipsun ruuasta jätettiin öljyt pois. Muuten ruokavalio pysyy samana kuin tähänkin mennessä. Toivotaan nyt, että tällä saataisiin arvo normaalin rajoihin!

Lämpiminä päivinä trio on ruokaillut jo ulkona. Nipsu osaa jo hienosti kulkea omalla pihalla. Marjapuskat tuottavat välillä vaikeuksia, mutta ei se menoa tunnu haittaavan vaikka vähän törmäilee. Sitten kun se innostuu jostain kovasti, esimerkiksi vahtimaan pihaa, niin keskittyminen kulkemiseen herpaantuu ja Nipsu törmäilee enemmän. Mutta on se oppinut jo rauhoittamaan kulkemistaan pihalla, joten eiköhän se siitä vielä iloksi muutu.


Nipsu

Nala

Muru

Sisko ja sen veli nauttivat auringosta. Hienosti Nipsu löytää itse penkin ja hyppää sinne.

Nalle-kaveri kävi moikkaamassa trioa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti